17 Mart 2010 Çarşamba

YOĞURTLU BRÜKSEL LAHANASI


Bugün öğlen yemeğim bu salataydı, oldukça doyurucuydu.

Malzemeler:

500 gr. brüksel lahanası
2 su bardağı yoğurt
5 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
1 limon
Yeterince tuz

Yapılışı:

Brüksel lahanalarını yıkayıp, sirkeli suda bir süre bekletiyoruz. Bir su bardağı suyla kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak haşlıyoruz. Süzgece alıp soğutuyoruz.

Soğumuş brüksel lahanalarını çatalla bir kaç yerinden delip, limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırarak bir-iki saat buzdolabında bekletiyoruz (Bekletmeden de olabilir, bekletilirse sosu emiyor).

Servis yapmadan önce üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, pul biber ve nane ile süslüyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: