25 Mart 2010 Perşembe

ISPANAK KÖKÜ ÇORBASI


Sürekli ıspanak tarifleri veriyorum diye kızmayın; her sebzeyi mevsiminde yapmak istediğim için ve biz çok sevdiğimiz için böyle oldu. 

Ispanaklı boraniden kalan kökleri de çorba yaptım. Bu değişik bir lezzete sahip, sevenler bilir, vazgeçilmez bir tadı vardır.

Malzemeler:

1 kg. ıspanağın kök kısımları (çok iyi yıkanmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
4 su bardağı su
1/2 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı pirinç

Yapılışı:

Tuz ve şeker koyduğumuz suya pirinçleri atarak bir süre kaynatıyoruz. 

Pirinç pişmek üzereyken ıspanak köklerini ekliyoruz.

Kökler çok erimeyecek şekilde kaynatmaya devam ediyoruz.

Diğer yanda tereyağı eritip, unu kavurarak ve sütü ekleyerek bir beşamel sos yapıyoruz.

Kaynayan su ile beşameli alıştırarak ıspanak köklerine ekliyoruz.

Bir taşım kaynatarak karabiberle servis ediyoruz.

Afiyetle içiyoruz.

Hiç yorum yok: