15 Mart 2010 Pazartesi

RENKLİ BÖREK


Bu börek sebze sevmeyenlere, börek tadında sebze yedirmenin bir yolu olabilir belki. Hem tadı güzel, hem de hafif ve sağlıklı.


Malzemeler:


3 adet yufka
1 su bardağı kadar haşlanıp süzülmüş ıspanak  (350-400 gr)
1 su bardağı kadar rendelenmiş havuç ( 2 orta boy havuç)
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı lor veya beyaz peynir
1 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı yoğurt
1 şişe sade maden suyu
1 yumurta



Yapılışı:


Rendelenmiş havucu 2 kaşık zeytinyağında diriliğini kaybedecek kadar çeviriyoruz (rengi solmayacak) ve soğutuyoruz.


Ispanakları haşlayıp suyunu sıkarak yemeklik doğranmış bir kuru soğanla iki kaşık zeytinyağında soteliyoruz ve soğutuyoruz.


Kalan zeytinyağı ile yoğurdu ve yumurta akını karıştırıp bir sos hazırlıyoruz.


Bir yufkayı tezgaha koyup tüm yüzeyine önce biraz sos, sonra havucu yayıyoruz.


İkinci yufkayı ilk yufkanın üzerine yayıp onu da önce sos, ardından ıspanakla kaplıyoruz.


Üçüncü yufkayı bunun üstüne serip onun üzerine de sos ve ufalanmış peynir koyuyoruz.


Yufkanın bir ucundan tutarak yavaşça rulo şeklinde sarıyoruz. Sıkı olmayacak. Ardından 2 cm kalınlıkta dilimleyerek yağlanmış tepsiye sıkıştırmadan yerleştiriyoruz. Üzerlerine soda dökerek yumurta sarısı sürüyoruz.


200 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: