2 Mart 2010 Salı

KAKAOLU YUMUŞAK KEK

















Küçük oğlum bayılıyor kek yemeğe. Bunun için farklı kekleri sık sık yapıyorum. Bugün yaptığım hemen herkesin bildiği klasik kek. Sadece sütle yapınca çok yumuşak olduğunu fark ettim. Malzemeler kolay bulunabilen cinsten ve yapımı kolay.

Malzeme:

3 yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı şeker

3 bardak un

1 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

1,5 çorba kaşığı tepeleme kakao

Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve şeker iyice köpürüp kabarıncaya kadar çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenir. Ayrı bir yerde un ve kabartma tozu karıştırılır. Elenerek yumurta karışımına katılır. Pürüzsüz bir hale gelinceye kadar mikserlenir. Yağlanmış bir tepsiye (tercihen 30 cm çapında) yarısı dökülür. Kalan hamura 1.5 çorba kaşığı kakao eklenerek iyice karıştırılır. Tepsideki renksiz hamurun üstüne tümü kaplanacak şekilde dökülür. Kaşık veya başka bir şeyle karıştırılmaz.

Bu hamur 175 derecede 40 dakika pişirilir. Çocukların çok seveceği, yumuşacık bir kektir. Ayrıca cam kapaklı bir kapta uzun süre bayatlamadan dayanır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: