23 Mart 2010 Salı

KREMALI MANTAR ÇORBASI


Çorbaların hepsi lezzetlidir. Tabi mantar tadı girince o çorba değişik bir lezzete kavuşuyor.


Malzemeler:


200 gr. mantar
4 su bardağı su
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet limon
İstenirse 3 çorba kaşığı krema (Oğlum sevmediği için ben koymadım)


Yapılışı:


Mantarları yıkayıp limon suyu ile karıştırdıktan sonra bıçak sırtı şeklinde (ince ince) doğruyoruz. Su kaynatarak mantarları içinde 4-5 dakika pişiriyoruz.

Tereyağı başka bir tencerede eritiyoruz Un katılarak kavrulur. Azar azar süt eklenerek çırpılır. Koyulaşınca mantarın suyundan kepçeyle katılarak alıştırılır. Daha sonra mantarlı suya katıyoruz. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz. İstenirse krema katarak bir dakika sonra ateşten alıyoruz.


Afiyet olsun.

Not: Çorbanın beyaz olmasını isteyenler bu çorbayı mantarın haşlandığı suyu dökerek yapıyorlar ama ben vitamin kaybı olacağı için bunun yapılmasına karşıyım. Tabi karar sizin.

Hiç yorum yok: