19 Mart 2010 Cuma

EV KÖFTESİ

Mutluluğun, ailede başladığına inanırım. O ailede mis gibi yemeklerin yapıldığı sıcak bir mutfak ve sevgi dolu bir anne olmalıdır. Benim annem böyle bir anneydi ve ben mutlu bir insanım. Umarım benim çocuklarım da mutlu olurlar.

Bugünkü yemeğim her evde yapılan ev köftesi. Ama evlendiğimde yaptığım köfteler aklıma geldiğinde bilmeyenler için yazmayı düşündüm.

Malzemeler:

750 gr köftelik kıyma (orta yağlı)
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı köfte baharı
1/2 bayat ekmek (suyla ıslatılıp, suyu sıkılmış)
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
Bir kaç dal maydanoz

Yapılışı:

Bayat ekmeği suyla ıslatıp suyunu sıkıyoruz. Bayat ekmek yoksa bir fincan galeta unu, o da yoksa bir fincan irmik kullanabiliriz.

Kuru soğanı rendeleyip maydanozları çok küçük kıyıyoruz.

Geniş bir kapta bütün malzemeleri yoğuruyoruz. Yoğurma süresi köftenin lezzeti için önemlidir. Yoğurdukça tüm malzeme kaynaşacak ve pürüzsüz bir hamur halini alacaktır.

Köfteyi istediğimiz şekilde şekillendirip en az yarısına gelecek yükseklikte kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.

Taze iken tüketmek en iyisi; gerekirse iki gün kapaklı cam kapta buzdolabında saklayabiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: