15 Mart 2010 Pazartesi

KREMALI TAVUK ÇORBASI


Bu çorbada krema yok ama nedense böyle söyleniyor bizim evde. Tadı kremalı gibi belki ondandır.

Malzemeler:

4 çorba kaşığı tepeleme un
6 parça tavuk kalça şiş (400 gr)
3 çorba kaşığı kadar tereyağı
İstenirse bir fincan arpa şehriye ( ben kullanmıyorum)
3 su bardağı süt
Yeterince su

Yapılışı:

Tavukları küçük kuşbaşı doğrayarak bol su içinde pişiriyoruz.

Bir tavada tereyağını unla kavuruyor ve soğutuyoruz.

Soğuyan una yavaş yavaş süt katarak pürüzsüz hale getiriyoruz.

Kaynamakta olan tavuklara bu sütlü karışımı alıştırarak ilave ediyoruz.

Sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

Çok besleyici ve lezzetli bir çorba.

Sevdiklerimize sevgiyle sunalım.

Hiç yorum yok: