26 Mart 2010 Cuma

DEREOTLU MIHLAMA


Geç kalkılan hafta sonlarının kurtarıcı kahvaltılığı...Besleyici ve harika tadıyla herkesin sevdiği bir yiyecek. Benim içinse oğullarıma peynir yedirebilmenin kolay yolu.

Malzemeler:

2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı mısır unu ( buğday unu da olur isteğe bağlı)
2.5 su bardağı süt
3 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
3 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
3-4 dal dereotu
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Mısır ununu tereyağıyla biraz kavuruyoruz. Sütü azar azar topaklandırmadan ekliyoruz. Un sütü emip koyulaşınca ezilmiş beyaz peynir ve küçük parçalar halinde doğranmış kaşar peyniri eklenir. Karıştırarak hepsinin kaynaşıp, mıhlama kıvamına gelmesini sağlıyoruz.

En son çok ince kıyılmış dereotunu ekleyerek hemen ocaktan alıyoruz.

Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: