16 Mart 2010 Salı

BULGURLU KABAK KAYIĞI

Bu rejim derdi yüzünden beynim, az kalorili şeyleri sevdirecek tatlar yaratmak için çalışmaya başladı sanki. Bugün planladığım öğle yemeğim az zeytinyağında haşlanmış kabak olmalıydı. Ama hemen bir fikir geldi aklıma ve o yemeği yaptım. Sonuç çok başarılıydı. Üstelik bulgur yiyeceğim için bir dilim kepekli ekmeğimden kolaylıkla vazgeçtim.


Malzemeler:


2 adet yeşil kabak
1,5 kahve fincanı bulgur
1 küçük kuru soğan
1 küçük boy havuç
1 adet çarliston biber
1/2 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı sıcak su


Yapılışı:


Soğanı piyazlık doğrayarak, salça, rendelenmiş havuç ve ince doğranmış biberle birlikte zeytinyağında biraz öldürüyoruz. Yıkadığımız bulguru sebzelere ekleyerek biraz karıştırıyoruz ve ateşten alıyoruz.


Kabakları ortadan uzunlamasına ikiye keserek içlerini çıkarıyoruz. İçine bulgurlu malzemeyi -fazla olmamak kaydıyla- koyuyoruz. Sıcak suyu da kabakların arasına döküyoruz. Kapağını kapattığımız tencereyi kısık ateşe koyuyoruz. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok: