8 Mart 2010 Pazartesi

SEVİLEN MUHALLEBİ ( KAKAO KAPLAMALI )



Annemin özel günlerde yaptığı "Sevilen Muhallebi" yi yaptım bugün. Annemin tarifinde muhallebi ve kaplamasına 100'er gram margarin konuyordu. Ben yağ kullanmak istemediğim için koymadım. Tere yağla denenebilir.


Malzemeler:


Muhallebi:


1 litre süt
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı buğday nişastası
2 kahve fincanı şeker


Kakaolu kaplama:

1.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı (tepeleme) kakao
1 kahve fincanı (silme) buğday nişastası
1.5 kahve fincanı şeker
½ kahve fincanı sıvıyağ


Yapılışı :


Muhallebi malzemelerini birlikte bir tencereye alıp koyu kıvamda olacak şekilde pişiriyoruz. Pişen muhallebiyi 30x40 cm boyutlarında bir tepsiye döküyoruz ve soğutuyoruz.


Kakao kaplaması için sıvı yağ hariç diğer malzemeleri dip tutmayan bir tencereye alıp, sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Karıştırmaya hiç ara vermemeliyiz. Pişmesine yakın sıvı yağı da ekleyip bir süre daha pişiriyoruz.


Soğumuş olan muhallebinin üzerine kakao kaplamasını kaşıkla tüm yüzeyini örtecek şekilde döküyoruz. En az 4-5 saat buzdolabında bekletmeliyiz.


Soğuduktan sonra dilimler halinde keserek servis yapıyoruz.


Afiyetle, sevgiyle, mutlulukla dolu sofralar dilerim.

Hiç yorum yok: