14 Mart 2010 Pazar

KARAMELLİ PAN PASTA

Harika bir lezzettir bu. Pan kek, aralarında karamelli krema, muz ve üstünde karamel. Bu tarifi pan keki daha lezzetli hale getirmek için düşünmüştüm, zamanla sevilen bir pasta haline geldi.

Malzemeler:

Pan kek için:
3 yumurta
3 su bardağı süt
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı kadar erimiş tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz

Karamelli Krema ve karamel:
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı mısır nişastası
6 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kadar tereyağı

2 adet muz


Yapılışı:

Pan kek için tüm malzemeyi -erimiş tereyağı dahil- çırpıyoruz. 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.

Kızgın tavaya kepçeyle dökerek, yağ koymadan kısık ateşte arkalı önlü pişiriyoruz. Ben büyük bir tavada krep şeklinde pişirdim. Pişirdiğim bu büyük kreplerden su bardağı ile daireler kestim. Böylece kenarları düzgün oldu.

Krema için mısır nişastasını suyla karıştırıp eritiyoruz. Diğer yanda bir tavada tereyağı ve şekeri kısık ateşte karamel haline gelene kadar ısıtıyoruz. Nişastalı suyu ateşe koyup karıştırarak ısıtırken (muhallebi haline gelmeden) karamelin yarısını içine döküp hemen karıştırıyoruz. Burada dikkat edilecek nokta karamelin ve nişastalı suyun sıcak olması. Piştiğinde çok güzel bir kıvam ve lezzete sahip bir krema oluyor.

Küçük bir daireyi tabağa koyup üzerine karamelli kremadan sürüyoruz. Üzerine bir daire kapatıp tekrar krema sürüyor ve muz dilimleri yerleştiriyoruz. Bu şekilde krema, muz, pan kek şeklinde oluşturduğumuz pastamızın en üstüne bolca krema sürüp kalan karamelden döküyoruz.

Not: Tüm pan pastaları hazırladıktan sonra karameli hafifçe ısıtıp üzerlerine dökebiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: