2 Mart 2010 Salı

PANCAR TURŞUSU



Pancar turşusunu çok severim. Evde yapıldığında çok doğal ve lezzetli oluyor. Üstelik de çok kolay.

Malzemeler:

2 kg. pancar

10-12 litre su

9-10 diş sarımsak

2 su bardağı sirke

Kaya tuzu

Yapılışı :

Pancarları güzelce yıkıyoruz. Sert kısımlarını bıçakla kesip temizledikten sonra -tercihen düdüklü tencerede- bol su ile kaynatıyoruz. Patates gibi haşlanacaklar. Daha sonra suyunu ayrı bir kaba alıp pancarların kabuklarını soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz. Yeterince tuzu bir miktar suda eriterek pancarlara ve pancar suyuna ilave ediyoruz. Sarımsakları da iri iri doğrayarak sirkeyle birlikte cam bir kavanoza turşumuzu koyuyoruz. Yaklaşık bir hafta sonunda turşumuz hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: