25 Mart 2010 Perşembe

KUP KEK


Bizimkilere sürekli kek, börek, çörek yapıyorum. Bugün yeğenimden rica ettim, benim  mutfağım senin, ne biliyorsan yap bir şey dedim. O da bu kekleri yaptı. Çok hafif ve güzeldi.

Malzemeler:



1/2 su bardağı mısır nişastası (yoksa buğday nişastası )


1 su bardağı un


1/2 su bardağı sıvı yağ


1/2 su bardağı toz şeker+ 1 çorba kaşığı toz şeker


4 adet yumurta


1 paket vanilya


Yarım paket kabartma tozu


1 limon kabuğunun rendesi


Yapılışı:


Yumurtaların sarısı ile beyazını dikkatlice ayırıp, beyazına 1 çorba kaşığı şekerle çırparak kar haline getirip kenara koyuyoruz

Sıvı yağla ve şekeri çırpıyoruz


Buna yumurtaların sarılarını ekleyip çırpıyoruz


Un, nişasta, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini harmanlayarak karıştırıyoruz ve çırpıyoruz.

Kar haline getirdiğimiz yumurta aklarını ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz.

Küçük kek kalıplarına koyarak 170derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.


Yeğenim sağ olsun, afiyetle yedik.

Hiç yorum yok: