10 Mart 2010 Çarşamba

KOLAY ÇITIR BÖREK



Çıtır çıtır ve çabucak yapılabilen bir börek. Fırından çıktığı anda resim bile çekemeden yok edildiği için sadece kendi tabağımdakini çekebildim.



Malzemesi:


3 yufka


1 yumurta

1 çay bardağı zeytinyağı

1,5 çay bardağı yoğurt


1 adet sade maden suyu


2 adet sosis


1 su bardağı küçük doğranmış kaşar ve ufalanmış beyaz peynir

3-4 dilim salam (küçük doğranmış)




Yapılışı:

Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çatalla hafifçe çırpıyoruz


Bir yufka yayıp üzerine bu sosun üçte birini sürüyoruz. İkinci yufkayı yayıyor ve üzerine üçte bir sos sürüyoruz ve en son üçüncü yufkayı yayıyoruz. Bu şekilde araları sosla birleştirilmiş üç yufkayı yağlanmış tepsiye dikkatlice ortalayarak yerleştiriyoruz.


Tepsi içinde kalan kısma peynir karışımı, sosis ve salam dilimlerini serpiştiriyoruz. Tepsinin dışında kalan kısımları zarf gibi peynirli için üzerine kapatıyoruz. Üzerine sosun kalanını sürerek dilimliyoruz.


Fırına vermeden hemen önce böreğin üzerine maden suyu döküyoruz.


200 derecede 40 dakika pişiriyoruz.


Sonuçta, hem çıtır, hem de su böreği gibi lezzetli bir börek oluyor.




Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: