22 Mart 2010 Pazartesi

TAVUK SOTE






Kolay ve besleyici bir yemek.

Malzemeler:

1/2  çay bardağı zeytinyağı
1 orta boy soğan
250 gr tavuk göğsü
6 adet sivri biber
2 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz

Zeytinyağına yemeklik doğradığımız soğanları biraz pembeleştirip sivri biberleri ve sotelik doğranmış tavuk etlerini de atarak biraz kavuruyoruz.

Domates salçasını da ekleyerek biraz çevirip sıcak suyu ekliyoruz. Bu şekilde tavuk pişip yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Biberiye, kekik, pul biber ve tuzunu da koyduktan sonra servis edebiliriz.

Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: