17 Mart 2010 Çarşamba

PEYNİRLİ PUF BÖREĞİ


Bugün yeğenim geldi ve teyze şunu yap teyze bunu yap diye çevremde dolanıp durdu. Rejim filan dinlemedi. Sonunda bu böreği yaptık ve hapur hupur yedik.

Malzemeler:

2.5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz

İçine: 1 su bardağı beyaz peynir

Yapılışı:

Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp, ortasına yumurta, yoğurt, yağ ve sirke koyarak yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğuruyoruz. 20 dakika ılık bir yerde üstünü örterek dinlendiriyoruz.

15 cm çapında yuvarlak açıyoruz. İçine peynir koyarak yarım daire şeklinde kapatıyoruz. Kızgın yağda altın renginde olacak şekilde kızartıp kağıt peçeteye alıyoruz. (Normal olarak puf börekleri daha küçük ve kalın açılır ama bizimkiler kıtır ve ince olmasını istedikleri için ben böyle yapıyorum)

Afiyetle yiyelim.

Hiç yorum yok: