26 Mart 2010 Cuma

BALKABAĞI BÖREĞİ


Bal kabağının tüm faydaları bu böreğin içinde çok değişik ve nefis bir tada kavuşuyor. Bal kabağı tatlısını çok sevmeyen ben, bu böreği çok lezzetli buluyorum.

Malzemeler:

3 adet hazır yufka veya 1 kg. un, bir tatlı kaşığı tuz ve suyla yapılmış ev yufkası
yada benim bu börekte kullandığım gibi  3 adet kuru yufka (ıslatıp, yumuşattım)
500 gr. bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı ezilmiş ceviz
1/2 su bardağı su 
1 fiske tuz
1 çay bardağı erimiş tereyağı veya sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı pudra şekeri



Yapılışı:

 Bal kabağını rendeliyoruz, toz şeker, tarçın ve cevizle karıştırıyoruz.

Erimiş tereyağı veya sıvı yağla suyu karıştırıyoruz.

Yufkayı yayıyoruz. Üzerine yağlı suyu sürüyoruz ve bal kabağı karışımını serpiyoruz.

 Yufkayı kenardan başlayarak rulo haline getiriyoruz. Tepsinin ortasından başlayarak kendi çevresinde sararak ruloyu yerleştiriyoruz.

İkinci yufkaya da aynı işlemi yapıp onu da ortadaki rulonun çevresine sarıyoruz. Son yufkayı da rulo yapıp tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine tereyağlı su karışımından gezdirip 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Servis yaparken üzerine bol pudra şekeri serpiyoruz.

Sevdiklerimizle afiyetle yiyoruz. 

Hiç yorum yok: