20 Mart 2010 Cumartesi

KAZANDİBİ


Aslında kolay ama bir iki püf noktası olan bir tatlı. Yeğenim bizim için yaptı. Bizimkiler buzdolabında soğutma aşamasını beklemediler tabi ki.

Malzemeler:

1 kahve fincanı mısır nişastası
1 kahve fincanı buğday nişastası    
1 kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1/2 su bardağı pudra şekeri
Bir fiske tuz
1 kg. süt

Yapılışı:

Nişastaları ve unu bir su bardağı kadar sütle pürüzsüz hale getiriyoruz.

Sütün kalanını toz şekerle birlikte kaynatıyoruz. Sıvı hale getirdiğimiz unu, nişastayı ve tuzu yavaş yavaş ekliyoruz. Ama çok hızlı karıştırmalıyız ki pürtüklenmesin. Çok çabuk katılaşacak, göz göz kabarınca vanilya koyup ateşten alıyoruz.

35-40 cm çapında bir baklava tepsisinin dibine pudra şekerini yayıp, muhallebinin 1 cm.'lik kısmını buna döküyoruz. Ocağın büyük gözünde döndürerek tepsideki muhallebinin altını yakıyoruz. Karamel kokusu gelince ocaktan alarak kalan muhallebiyi de tepsiye ekliyoruz.

Bu tepsiyi daha büyük su dolu bir tepsiye oturtuyoruz veya ıslak bir bezin üstüne koyuyoruz.
Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.

Servis yapacağımız zaman düz bir ıspatula ile muhallebinin dibini kazıyarak, rulo gibi döndürerek tabağa alıyoruz.

Afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok: