25 Mart 2010 Perşembe

KAŞAROK


Arnavut olan bir aile dostumuzdan öğrendiğim, benim çok sevdiğim bir yemektir. Yemek bütün yenilen tavuktan kalan et parçalarının değerlendirilmesi için yapılırmış geçmişte. Şimdilerde sadece haşlanmış ayıklanmış tavuk etleri ile yapılıyor.

Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü (yukarıda belirttiğim gibi tavuğun her tür etini kullanabiliriz)
2 çorba kaşığı un
3/4 çay bardağı zeytinyağı
2,5 su bardağı su
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sirke (orijinal tarifte böyle, ben 1 çorba kaşığı koyuyorum)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Yapılışı:

Unu zeytinyağında kavuruyoruz. Suyu ekleyip bulamaç yapıyoruz. Bunu pişiriyoruz. Pişme devam ederken haşlanmış, didiklenmiş tavuk etlerini katıyoruz ve karıştırarak bir kaç dakika birlikte pişiriyoruz.

Sarımsakları ezerek sirkeyle karıştırıp yemeğe katıyoruz. İki dakika sonra ateşten alıyoruz.

Servis yapacağımız zaman tereyağında toz kırmızıbiberi yakarak yemeğin üstüne döküyoruz.

Çok lezzetli ve besleyici bir yemek.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: