19 Mart 2010 Cuma

MİLFÖY PİZZA




Acil durum pizzası. Mükemmel bir tadı var.

Malzemeler ( 6 adet ):

9 kare milföy hamuru
1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 su bardağı salam
1/2 su bardağı sucuk
1/2 çarliston biber
1/2 kırmızı biber
5 adet küçük doğranmış zeytin
1 avuç mısır
2 çorba kaşığı ketçap+2 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı kekik
1 yumurtanın akı
Yağlı kağıt

Yapılışı:

6 adet kare milföy hamurunu yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz. Kalan 3 adet milföy hamurunun her birini 8'er şeride bölüyoruz.

Her şeridi kendi çevresinde kıvırarak tepsideki milföylerin kenarlarına yerleştiriyoruz.

Kenarlarına çerçeve yapılmış bu 6 adet milföyü çatalla çeşitli yerlerinden deliyoruz. 200 derecede yarı yarıya pişene kadar fırınlıyoruz.

Sulandırılmış ketçapla kekiği karıştırarak bu sosu, fırından çıkardığımız yarı pişmiş milföylerin üstüne sürüyoruz.

Kaşar rendesini paylaştırarak üzerine sucuk ve salamı, ardından biberleri , mısırı ve zeytini yerleştiriyoruz.

Milföylerin kenarlarındaki şerit kısımlarına yumurta akı sürerek tekrar fırına verip üstteki malzemeler kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: