2 Mart 2010 Salı

KOLAY KREM KRAMEL



Evde kolaylıkla yapılabilecek bir krem karamel tarifim var. Orijinal krem karamel gibi değil ama çok daha kolay...Umarım seversiniz.

Malzemesi:

1 litre süt

1 çay bardağı mısır nişastası

1,5 çay bardağı toz şeker

1 yumurtanın sarısı

1 paket vanilya

Karameline 1 çay bardağı toz şeker

Yapılışı :

Karamel için bir çay bardağı şekeri bir teflon tavada kısık ateşte eriyince kadar ısıtıyoruz. Bu karameli karamel kaplarının diplerine paylaştırıyoruz. Diğer yanda süt, nişasta,1.5 çay bardağı şeker ve yumurta sarısını iyice çırpıp, muhallebi gibi pişiriyoruz. Ateşten alırken vanilya ekleyerek karamel konulmuş olan kaplara bu muhallebiyi döküyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz. Bir gün buzdolabında beklettikten sonra ters çevirerek düz bir tabağa alıyoruz ve servis ediyoruz.

Resimleri bugün koyabiliyorum. Krem karamelle birlikte, resim çekmemi beklerken dayanamayan oğlumun parmağını da görebilirsiniz.

1 yorum:

YEMEK MUCİZELERİ dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.