22 Mart 2010 Pazartesi

TAVUKLU BAMYA YEMEĞİ


Kış aylarında yazdan yaptığım ev konservesi bamyalarla bir yemek yapıyorum. Bamya konservesinin nasıl yapıldığını da ayrıca anlatacağım.

Malzemeler:
500 gr. bamya (ev konservesi veya dondurulmuş)
1/2 su bardağı domates püresi veya 2 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ (az yağlı yaptım)
1 adet tavuk göğsü veya 2 adet kalça şiş
1 adet kuru soğan

Yapılışı:

Soğanı yemeklik olarak sıvı yağla kavurup domates püresi veya salçasını ekleyip biraz karıştırdıktan sonra tavukları ilave edip güzelce kavuruyoruz. Bamyayı da ekleyerek ve yarım bardak kadar sıcak su koyarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Bamyalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Not: Bu yemek ev konservesinden yapıldığında yemeğe limon koymaya gerek yoktur.

Hiç yorum yok: