15 Mart 2010 Pazartesi

OTLU REJİM BÖREĞİ


Hamur işlerinden vazgeçmek kolay değil. Rejim yemekleri arasına bir börekçik sıkıştırıverdim. İçinde ot var ya asla kilo aldırmaz.

Malzemeler:

2 adet yufka
1 demet roka
1/2 demet dereotu
1/4 demet maydanoz
3 adet taze soğan
1 adet çarliston biber
2-3 yaprak kıvırcık marul
1 su bardağı yağsız lor peyniri
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 şişe maden suyu
üzerine; yumurta sarısı, keten tohumu, çörek otu


Yufkaları açıp ortasına ince doğranmış taze soğan, dereotu, maydanoz ve biberi, ardından lor peynirini serpiyoruz.

Roka ve marulu da iri iri doğrayarak (ben rokanın saplarını bile atmadım) peynirin üzerine atıp yufkayı zarf gibi kapatıyoruz.

Üzerine zeytinyağı ve yumurta sarısı sürüp, çörek otu ile ve keten tohumu ile süslüyoruz.

Bıçakla dört parçaya bölüyoruz. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapıyoruz. 

Börekleri yağlanmış tepsiye aldıktan sonra sodayı döküp fırına veriyoruz.

Rejim için olağanüstü bir kaçamak böreğiydi doğrusu.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: