6 Mart 2010 Cumartesi

ÇİLEKLİ ÜÇ RENKLİ PASTA



Ortaokulda el işi dersine gelen Sevim öğretmenimin tarifidir bu. Ne yazık ki çok genç yaşta aramızdan ayrıldı. Bu pastayı onu anarak yaptım. Otuz yıl sonra bile hala sevgiyle hatırlanmak için bir insana bir şey öğretmek yeterli oluyor işte. Nurlar içinde yatsın.




Malzememiz:


200 gr. kadar çilek ( miktar isteğe göre ayarlanabilir)


2 kutu çilek jölesi


5 çay bardağı sıcak su


5 çay bardağı su


1 su bardağı yoğurt


200 gr. petit beurre bisküvi






Yapılışı:

Jöle kutusunun üstündeki tarife göre jöleyi hazırlıyoruz ( 5 çay bardağı sıcak su ile 2 paket jöle eritip, 5 çay bardağı su ekliyoruz ).


Şekilli bir kalıbın dibini çilek dilimleriyle döşeyip kaşıkla yavaş yavaş jölenin üçte birini koyuyoruz. Buzlukta donana kadar bekletiyoruz. Bu arada kalan jöle oda sıcaklığında bekleyebilir.


Buzlukta donan çilekli jölenin üzerine ayrı bir kapta karıştırdığımız yoğurt, -tatlı sevenler için bir çorba kaşığı toz şekeri- ve 1/3 jöleyi döküyoruz. Bunu tekrar buzluğa koyup donduruyoruz.

En alt kat için bisküvileri toz halinde çekip kalan 1/3 jöleyle karıştırıyoruz. Ve bunu yoğurtlu jölenin üstüne döküp tekrar buzluğa koyuyoruz.


Pastamızın bisküvili kısmı da sertleşince artık hazırdır. Normal buzdolabı kısmına alıyoruz. Servis yapmadan önce kalıbımızı çok kısa sürede sıcak suya oturtup (5-10 saniye ) ters çeviriyoruz. ( Metal kalıp kullanırsak çok az bir ısıyla da çıkar veya kalıbın içini streç filmle kaplayabiliriz.




Lezzetli ve sağlıklı sofralar dilerim.

Hiç yorum yok: