30 Mart 2010 Salı

KADINBUDU KÖFTE


Herkesin severek yediği bir köfte türü. Aslında köfteden de öte bir lezzet. Ama hep unutulur, klasik köfteye yenik düşer.

Bugün yemekte kadınbudu köfte vardı.

Malzemeler:

1 kahve fincanı pirinç
500 gr. kıyma
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz

1/2 su bardağı un

2 adet yumurta
Kızartmak için bir su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Kıymanın yarısını tuzun ve karabiberin yarısı ile iyice kavuruyoruz.

Soğanı rendeliyoruz.

Pirinci 1 su bardağı suyla haşlayarak süzüyoruz.

Çiğ ve kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, yumurta, baharatlar ve tuzu karıştırıp iyice yoğuruyoruz.  

Elimizi ıslatarak harcımızdan büyük köfteler hazırlıyoruz.

Köfteleri önce una, ardından çırpılmış yumurtaya bulayarak kızdırdığımız yağda arkalı önlü kızartıyoruz.

Ailemizle afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok: