9 Mart 2010 Salı

KÜRDANLI BÖREKÇİKLER / YUFKA CİPSİ

KÜRDANLI BÖREKÇİKLER



Davetlerde hazırlanabilecek ufak börekçikler. Kızartıldığı için biraz yağlı, ama sunumu güzel oluyor.



Malzeme:

2 adet taze yufka ( Taze olmazsa kesmek zor; hafifçe ıslatılabilir belki )

¼ kalıp beyaz peynir

Kızartmak için sıvı yağ


Yapılışı:


Yufkayı dörde katlayıp çay bardağının ağzı ile kesiyoruz. Her kestiğimiz parçayı dört daire olarak ayırıyoruz. Bütün yufkayı bu şekilde bardakla kestikten sonra bir dairenin ortasına yarım fındık kadar peynir koyup diğer daireyi üstüne koyup ortadan parmağımızla bastırıyoruz. Suya batırdığımız parmağımızla ortasını ıslatıp tekrar bir daire ekliyoruz. Bu şekilde sadece ortalarına su sürerek toplam altı adet daireyi ortalarında kürdan geçirerek sabitliyoruz.



Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartıyoruz.




YUFKA CİPSİ



Yufkadan kalan parçaları yağda kızartıp, yoğurt, mayonez (çok az) , kırmızı biber ve nane karıştırarak hazırladığımız dip sosla sunabiliriz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: