29 Nisan 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

Çocukluğumda annem yer elmasını daha çok elma gibi soyar, biz de kıtır kıtır yerdik. Zeytinyağlı yemeğini yaptığında ise masaya oturmamak için bahaneler arardık. Sonra yıllar geçtikçe sevmeye başladım ama şimdi de benim çocuklarım yemiyor. Yemeseler de bıkmadan tabaklarına koyuyorum . Belki bir gün severler...


Malzemeler:


1 kg. yer elması
1 adet orta boy kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 küçük boy havuç
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1/2 limon suyu
1 su bardağı su


Yapılışı:


Yer elmalarının kabuklarını soyuyoruz (Biraz meşakkatli bir iş ama değer).
Kuru soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağında pembeleştiriyoruz.
Yarım daire şeklinde doğradığımız havuçları da tencereye koyarak kavurmaya devam ediyoruz. Ardından iri küp şeklinde kesilmiş yer elmalarını da katarak iyice kavuruyoruz.
Limon suyu, tuz, toz şeker ve suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Yer elmalarını cam gibi gözükecek ama dağılmayacak kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra süsleyerek servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: