2 Nisan 2010 Cuma

MANTARLI ANTRİKOT


Mantarı sevdirmenin yolunu arıyordum, böyle yapınca yedi bizimkiler. Arpa şehriye pilavıyla bayıldılar.


Malzemeler:

500 gr. kültür mantarı
450 gr. antrikot
1 büyük soğan
1 su bardağı kadar domates sosu ( yoksa 2 çorba kaşığı domates salçası+1,5 çay bardağı su)
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
1/2 su bardağı su
1/2 limon
1/2 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:

Antrikotları küçük kuşbaşı şeklinde doğruyoruz (Ben bütün yağlarını ayıkladım, ama sevenler birlikte kavurabilir).

Antrikotu kısık ateşte kendi yağı ve suyuyla iyice kavuruyoruz.

Yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz, birlikte biraz daha kavuruyoruz.

Doğradığımız sarımsağı, domates sosunu ve 1/2 bardak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.

Mantarları bol su ile bir yıkayıp suda bekletmeden süzgece alıyoruz . Ardından tek tek suya tutarak yıkayıp
üzerlerine limon sıkıyoruz. Dörde, beşe bölerek doğruyoruz.

Antrikot, yarı pişmiş hale gelince mantarları da ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.

En son tuzunu ekleyip, servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

2 yorum:

kulkedisi59 dedi ki...

çok severim ve sık sık yaparım. fakat sizinki daha güzel görünüyor. Bundan sonra sizin tarifinizle yapacağım.

YEMEK MUCİZELERİ dedi ki...

Çok teşekkür ederim, sizlerden yorum almak beni çok mutlu ediyor.