16 Nisan 2010 Cuma

KIYMALI HODAN YEMEĞİ

Hodan (Ispıt, zılıbıt, hılışka da deniyor) çok lezzetli bir bitki. Biraz ıspanağı andırsa da çok lezzetlidir ve ilk kez deneyenlerin de hemen seveceği bir tadı vardır. 1,5 kg aldım. Bugün ve yarın iki farklı yemeğini yapmayı planlıyorum.

Malzemeler:

1 kg. hodan
200 gr. kıyma
2 büyük kuru soğan
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı:

Doğadaki bitkilerin çok iyi yıkanması ve temizlenmesi gerekiyor. Hodanın köklerini biraz temizleyerek yıkadıktan sonra sirkeli suda bekletiyoruz.
Hodanı haşlayıp, süzgeçte biraz bekletip irice doğruyoruz.
Tereyağında yemeklik doğradığımız soğanları, kıymayı kavurup, salçayı ve hodanı da ekleyerek 1-2 dakika daha kavuruyoruz.
Yumurtaları kırarak hodana katıp karıştırarak pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: