14 Nisan 2010 Çarşamba

MAMZANA (YOĞURTLU)


Edirne yemeklerinden olan mamzananın iki türü var: Yoğurtlu ve domatesli. Yoğurtlu olanın yapılışı da şöyle:

Malzemeler:

4 adet iri patlıcan
5 adet çarliston biber
3 adet sivri biber
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1/4 demet maydanoz
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Patlıcanları ve biberleri közlüyoruz.
Sıcakken kabuklarını soyuyoruz. 1 cm kalınlığında doğruyoruz.
Maydanozları çok ince kıyıyoruz.
Sarımsağı eziyoruz. Yoğurtla karıştırıyoruz.
Patlıcan, biber, maydanoz, zeytinyağı, sarımsaklı yoğurt ve tuzu karıştırıp, servis tabağına aktarıyoruz.
İstersek sarımsaklı yoğurdu karıştırmadan üzerine dökebiliriz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: