3 Nisan 2010 Cumartesi

GELİNCİK OTU ÇORBASI


Gelincik otu çorbasını bu mevsimde, köylü teyzelerde gelincik otu bulduğumda alır, yaparım. Çok hafif, kendine özgü bir tadı var. Yararları çok fazla, ufaklıklar yesin isterim ama her çocuk gibi çorba içerken tanelerden, otlardan hoşlanmıyorlar. Ben de yaptığım çorbayı süzüp onlara içiriyorum. Sonuçta gelincik otu suyu içmiş oluyorlar.


Malzemeler:

1 demet gelincik otu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
4 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 adet taze sarımsak
1/2 çay kaşığı karabiber
Üstüne;
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Unu tereyağıyla birlikte kavuruyoruz. Ardından çırpma teliyle hızlı karıştırarak suyu ekliyoruz.

Kaynamaya başlayınca 5-6 dakika bekleyip, çok küçük doğradığımız taze sarımsağı katıyoruz. Beş dakika daha kaynadıktan sonra sütü ekliyoruz.

Çok ince kıydığımız gelincik otunu çorbaya ekliyoruz. 4-5 dakika sonra altını kapatıyoruz.

Tereyağında toz kırmızıbiberi yakarak çorbanın üstüne dökerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: