19 Nisan 2010 Pazartesi

KROKAN


Krokanlı pasta çok seviliyor. Pasta için krokanı bir gün önceden yaparım. Kavanozda kuru ortamda saklayınca uzun süre dayanır. Çocukların saldırısı yüzünden kavanoza sadece yarısı girebiliyor zaten. İstediğimiz her tür kuru yemişle yapabiliriz (Fındık, fıstık, badem, ceviz, antep fıstığı vb.).

Malzemeler:

2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı (tepeleme) tereyağı
1,5 su bardağı kuru yemiş ( ben badem ve fıstık kullandım)
3-4 damla limon suyu

Yapılışı:

Tavaya toz şekeri koyarak kısık ateşte karıştırarak karamelleştiriyoruz. Şeker sıvı hale geçer geçmez limon suyu ve tereyağını koyup hızlıca karıştırıyoruz.
Ateşten alarak çok hızlı bir şekilde kuru yemişleri katıp, soğutmadan karıştırıyoruz.


Karameli kuru yemişle karıştırır karıştırmaz önceden tere yağla yağladığımız tezgaha döküyoruz.
Biraz yayarak soğumasını bekliyoruz. İri parçalara bölerek de tüketebiliriz.

Pasta için kullanacaksak üzerine yağlı kağıt sererek dövüyoruz ve küçük parçalara ayrılmasını sağlıyoruz.
Kuru bir kavanoza koyarak saklayabiliriz.
Afiyet olsun.

Not: Çok kolay görünen bir işlemdir. Ancak karamel oluştuktan sonra çok hızlı olmak gerektiğinden ön hazırlıkları (tezgahın yağlanması, limon suyu, tereyağı ve kuru yemişlerin hazır olması gibi) tam yapmalıyız.

1 yorum:

Chislev dedi ki...

korkaaaan nerelere yakışmazkiii. Cheesecake olabilir, kurabiye üstü olabilir, sabah kahvaltısı ekmek üstü olabilir, sadece bir kase krokan ve kaşık :) olabilir...