12 Nisan 2010 Pazartesi

MANTARLI SOS


Etin yanına çok yakışan bir sos. Mantar, soğan, krema ve sirke birleşip çok güzel bir tat oluşturuyor. Hatta öyle lezzetli ki, bana bu bir sos değil de sanki mantarlı sos ana yemek, et bir garnitür gibi geliyor.

Malzemeler:
400 gr. mantar
1 kutu (200 ml) krema
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5 çorba kaşığı elma sirkesi ( üzüm sirkesi de oluyor)


Yapılışı:

Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanları hafifçe soteliyoruz.
Balık sırtı doğranmış mantarları soğanlara ekleyerek harlı ateşte biraz soteliyoruz.
5 çorba kaşığı elma sirkesini katıyoruz. Mantarların suyunu ve sirkeyi çekmesini sağlayacak kadar kavuruyoruz.
Mantarlar suyunu çektiğinde kremayı boşaltıp biraz karıştırarak pişiriyoruz.


2-3 dakika sonra tuzunu ve karabiberini ayarlayıp ateşten alıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: