19 Nisan 2010 Pazartesi

AĞLAYAN PASTA


Çocukların en sevdiği şeyleri say deseniz bu pasta listeye ilk sıralardan girer. Bir davete götürmek üzere yaptığım pastanın sağ ve solunu gidip gelip yediler ve ben dikdörtgen şeklinde hazırladığım pastayı kare olarak götürdüm.

Malzemeler:
Pandispanya:
4 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı süt
1.5 çorba kaşığı kakao

Üzerine:
2 su bardağı süt

1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Kakaolu sos:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1.5 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tepeleme un

Yapılışı:

Pandispanyayı hazırlamak için yumurtalarla toz şekeri iyice çırpıyoruz. Sütü, kakaoyu, unu ve kabartma tozunu da ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
Yağlanmış, unlanmış tepsiye boşaltarak 175 derecede 30 dakika pişiriyoruz.

Keki fırından çıkardıktan 3-4 dakika sonra 2 su bardağı soğuk sütü üzerine döküyoruz.
Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırparak buzdolabında 5-10 dakika tutup soğumuş olan kekin üstüne sürüyoruz.

Sos malzemelerini ocağa koyup sürekli karıştırarak koyu ama akışkan bir sos elde ediyoruz.


Sos tamamen soğuyunca krem şantinin üzerini kaplayacak şekilde döküyoruz (Sos soğurken arada bir karıştırırsak kabuk tutmaz, pürtüklenmez).
Dilimlere keserek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: