2 Nisan 2010 Cuma

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI


Yaptığımda son tanesine kadar yenen, özlenen bir pilavdır. Özellikle hafif sulu et yemeklerinin yanına çok yakışır.

Malzemeler (4 kişilik):

1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı kaynar su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Tereyağında arpa şehriyenin yarısını kavuruyoruz. İyice esmerleşince diğer şehriyeleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz (Annemden öğrendiğim, çok az kavurarak yapmaktı. Bu şekilde iki renkli pilavı sonradan öğrendim, sağlıklı olan az kavurmaktır).

Sıcak suyu ve tuzu şehriyelerin üzerine dökerek kapağını kapatıyoruz ve ateşi kısıyoruz (Sıcak suyu şehriyelerin üzerine dökerken dikkatli olmalıyız, sıçrayabilir).

Pilav suyunu çekene kadar 10-15 dakika pişiriyoruz (Pişme sırasında karıştırmıyoruz).

Altını kapattıktan  15 dakika sonra iyice karıştırıp, havalandırıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: