5 Nisan 2010 Pazartesi

KIYMALI SÜTLÜ BÖREK


Hem çok acı , hem de acısız kıymalı börek sevenler bir arada olunca aynı harcı bir acılı, bir acısız halde hazırlayıp iki börek yaptım. Ben normal kıymalı sütlü börek tarifini veriyorum.

Malzemeler:

3 adet yufka
250 gr. yağsız kıyma
2 su bardağı süt
3/4 su bardağı zeytinyağı
2 adet sivri biber
2 adet olgun domates
2 çorba kaşığı biber salçası
1/4 demet maydanoz

Yapılışı:

Bir çorba kaşığı zeytinyağında kıymayı iyice kavuruyoruz. Biber salçasını ekleyerek bir iki karıştırıyoruz.

Domateslerin kabuklarını soyup sulandırmadan doğruyoruz. Sivri biberleri doğruyoruz. Maydanozları irice kıyıyoruz.

Süt ve zeytinyağını karıştırıyoruz.

Yağladığımız tepsiye bir yufkayı yayıyoruz. Üzerine süt ve yağlı sosu sürüp mümkün olduğu kadar buruşturmadan diğer yufkaları da tepsi büyüklüğünde kesip yayıyoruz. Aralarına mutlaka sostan sürüyoruz.

İkinci yufkanın yarısını da yaydıktan sonra kavurduğumuz kıymayı serip üzerine domates, biber ve maydanozu da koyuyoruz. Kalan yufkayı da olabildiğince düz olarak ve aralarına mutlaka sostan sürerek yayıyoruz. Üzerini el alttaki yufkanın sarkan kenarları ile kapatıyoruz.

Böreği kareler halinde keserek kalan sosu üzerine sürüyoruz.


200 derecede 40 dakika pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: