7 Nisan 2010 Çarşamba

PARÇA KEKLİ PASTA


Her gün değişik tatlılar, kekler yapıyorum, yapmayı sevdiğim için ve bizimkiler sürekli değişik tatlılar istediği için. Kekten kalan parçaları pasta haline getirdim, bayıla bayıla yediler.

Malzemeler:

1 litre süt
3 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı mısır nişastası
1/2 kahve fincanı buğday nişastası
3 çorba kaşığı kakao
150 gr. tereyağı
1 yumurta sarısı

1 su bardağı kadar kek parçası (kedi dili veya bisküvi de olabilir)
80 gr. bitter çikolata
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 avuç badem

Yapılışı :

Süt, toz şeker, nişastalar ve kakaoyu tencereye koyup muhallebi gibi pişiriyoruz. Ilındıktan sonra bir yumurta sarısı ve tereyağını koyup mikserliyoruz.

Soğuğa yakın hale getirdiğimiz kremanın içine kek parçalarını katarak yavaşça karıştırıyoruz.

Bir kalıba naylon veya streç film serip içine bu karışımı döküp, buzlukta soğutuyoruz.

Bir gün sonra kalıptan çıkarıp düz bir tabağa alıyoruz.

Çikolatayı sıvı yağla benmari usulü eritip pastanın üzerine bir bıçak yardımıyla sürüyoruz. Badem taneleriyle süsleyerek dilimleyip servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Chislev dedi ki...

bademe bayılırım. tamamını badem kaplayarak deneyeceğim