18 Nisan 2010 Pazar

TAVUKLU KAPUSKA


Lahana mevsimi sona ererken vedayı en sevdiğim yemeklerden biri olan kapuska ile yapayım dedim. Ufaklık böyle sevdiği için de tavuklu pişirdim.

Malzemeler:

1/2 küçük boy kapuska
1 orta boy soğan
1/2 su bardağı domates sosu (veya 2 çorba kaşığı domates salçası)
1/2 çorba kaşığı tatlı biber salçası (çocuk yemeyecekse acı çok yakışır)
2 adet tavuk budu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su


Yapılışı:

Tavuk butlarını haşlayarak süzüyoruz.
Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı çok az soteleyip, domates sosu ve biber salçasını ekliyoruz. Tavuk butlarını da ekleyip biraz birlikte kavuruyoruz.
İri doğradığımız lahanaları da ekleyerek bir-iki dakika karıştırarak kavurup, suyunu ekliyoruz.
Tuzunu da ayarlayarak kısık ateşte pişiriyoruz.
Eğer acı seviyorsak bir acı sivri biberi de bütün olarak içine atabiliriz.
Afiyet olsun.

Not: Kapuskaya pirinç koyanlar da var. Eğer istenirse lahanalarla birlikte 1 çorba kaşığı kadar pirinç eklenebilir.

Hiç yorum yok: