28 Nisan 2010 Çarşamba

ELMALI KURABİYE


İlk yaptığım kurabiye teyzemden öğrendiğim elmalı kurabiyeydi ve yıllardır şekli değişse de tarifimiz değişmedi. Teyzem bizim için elmalı kurabiye pişirdi, ben de resimledim. Ellerine sağlık, çok lezzetli oldular.

Malzemeler:

250 gr. tereyağı
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (Ölçmeden yapmaya alışmışız, bir sonraki yaptığımızı ölçerek buraya yazacağım, tahminen 3.5-4 su bardağı)

İç malzeme:
3 adet iri elma
3/4 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

Önce elmaları soyup rendeliyoruz. Toz şekerle bir tencerede pişiriyoruz. Tamamen piştikten sonra ateşten alıp tarçını ekleyerek iyice karıştırıyoruz ve soğutuyoruz.

Tereyağını ufak parçalara bölüyoruz. Sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri ile bir yoğurma kabına alıp biraz mıncıklayarak karıştırıyoruz.
Yaklaşık kabartma tozu ve vanilyayı biraz unla  tereyağlı karışıma yoğurarak ekliyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklemeye devam ediyoruz.
Hamuru iyice yoğurduktan - teyzem buna hasırlamak der- sonra elimizle küçük toplar yapıp bunları yine elimizle yuvarlak açıp hazırladığımız elmalı içten bir tatlı kaşığı kadar koyarak istediğimiz şekilde kapatıyoruz.

Çocuklara değişiklik olsun diye farklı şekillerde yaptık. Üstü açık kayık, yine üstü açık daire veya rulo şeklinde hazırladığımız kurabiyeleri tereyağıyla yağladığımız tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 150 derecede 35 dakika pişiriyoruz.

 İstersek ılındıktan sonra üzerlerine bol pudra şekeri serpebiliriz. Böyle sevmedikleri için biz serpmedik.
Çayımızı demleyip kurabiyelerimizi afiyetle yedik.

Hiç yorum yok: