9 Nisan 2010 Cuma

ÇİRİŞ YEMEĞİ

Çiriş çok lezzetli bir bitki, daha önce de söz etmiştim. Bugün yemeğini yaptım.

Malzemeler:

1/2 kg. çiriş
1 orta boy soğan
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Üzerine ;
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı domates sosu

Yapılışı:

Çirişi çok iyi yıkayıp, temizleyip, sirkeli suda bekletiyoruz.

Çirişleri kısa kısa kesiyoruz (1 cm).

Ay şeklinde doğradığımız soğanları ve küçük doğradığımız sarımsakları zeytinyağında çok az kavuruyoruz.

Çirişleri ekleyerek kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz.

Kapağını açıp suyunu çekip kavrulmasını sağlıyoruz (5 dakika kadar).

Tuzunu katıp, yoğurtla ve domates sosuyla servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: