19 Nisan 2010 Pazartesi

KEREVİZ GÜNEŞİ


Kerevizle de bu yemeğini yaparak vedalaştık. Seneye görüşmek üzere ayrıldık. Kışı sevdiren yiyecekler lahana ve kerevizdir benim için.

Malzemeler:

5 adet kereviz
3 adet havuç
Kerevizlerin yaprakları
1 büyük kuru soğan
1 limonun suyu
2 portakalın suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Bir tane soğanı piyazlık doğruyoruz.
Kerevizleri soyup her yerine limon sürüyoruz. Kerevizlerin ortalarını havuçlara göre oyuyoruz yada bazı havuçları kerevizlerin ortasına göre inceltiyoruz.
Kerevizleri ortalarına havuçları sokarak hazırladıktan sonra 2 santim kalınlığında dilimliyoruz.
Yayvan bir tencereye soğanı yayıyoruz. Üzerine kereviz güneşlerini yerleştiriyoruz. Aralarına kalan havuç parçalarını (küp küp doğrayarak ) ve kereviz yapraklarını koyuyoruz.
Portakal suyu, limon suyu, su, toz şeker, tuz ve zeytinyağını karıştırıp, üzerlerine dökerek kısık ateşte üzeri kapalı olarak pişiriyoruz.
Pişmesine yakın yemeğin suyundan alarak bir kaşık sulandırılmış unu alıştırıp tekrar yemeğin içine katıyoruz.
5-10 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alıyoruz.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Chislev dedi ki...

ilginç. kerevizi çok severim ama bu şekilde ğişirilmesini ilk defa gördüm çok hoş ellerinize sağlık