9 Nisan 2010 Cuma

PİRİNÇ UNLU MUHALLEBİ


Büyük oğlum klasik muhallebi istedi, yaptım. Ufaklığa muhallebi pişirirken hep iki ölçü yapardım büyük oğlum da isterdi çünkü. Aynı benim çocukluğumda ve sanırım bir çoğumuzun çocukluğunda olduğu gibi...

Malzemeler:

1 litre süt
7 çorba kaşığı pirinç unu
7 çorba kaşığı toz şeker
Üzerine; 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

Sütle pirinç ununu ve toz şekeri iyice karıştırıyoruz.

Ateşe koyup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz. Bir iki fokurdayınca ateşten alıp, yüksekten dökerek kaselere boşaltıyoruz.

Soğuyunca, tarçınla süsleyip servis ediyoruz.

Afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok: