14 Nisan 2010 Çarşamba

MAMZANA (DOMATESLİ)


Trakya'nın en çok yapılan salatası, hatta bazen yemeği. Öyle lezzetli olur ki sadece bu salata ile ekmek bir öğünü keyifle geçirmemizi sağlayabilir.

Malzemeler :
4 adet iri patlıcan
5 adet çarliston biber
3 adet sivri biber
2 adet domates
1/4 demet maydanoz
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
4 çorba kaşığı sirke ( Orijinali sirke ile yapılır ama bizimkiler limonlu istiyorlar 1 adet limon suyu kullandım)
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Patlıcanları ve biberleri közlüyoruz (Çeşitli yöntemler var, ben elektrikli ızgarada közlüyorum).
Sıcakken kabuklarını soyuyoruz. 1 cm kalınlığında doğruyoruz.
Domatesleri soyup küp küp doğruyoruz.
Maydanozları çok ince kıyıyoruz.
Sarımsağı eziyoruz.
Patlıcan, biber, domates, maydanoz, zeytinyağı, limon (veya sirke), sarımsak ve tuzu karıştırıp, servis tabağına aktarıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: