3 Nisan 2010 Cumartesi

KREMALI KEK


Benim kek diye adlandırdığım kek pasta arası bir tarif. Kek sevmeyen oğlum pasta diye, seven ise kek diye yiyor. Nasıl olmasını isterseniz öyle.

Malzemeler:

Kek:
2 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 limonun kabuğu
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı (silme) tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu

Krema:
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kadar tereyağı
1 adet muz
2 çorba kaşığı fındık veya ceviz kırığı

Yapılışı:

Kek için; 2 yumurta ve 2 su bardağı şekeri çırpıyoruz. Sırasıyla sıvı yağ, limon rendesi ve suyu, ardından unu katarak çok iyi çırpıyoruz (Unu kattıktan sonra katılaşacak, sıçramaması için derin kap tercih etmeliyiz).

Karıştırarak sütü de azar azar ekliyoruz.

Kalıbımızı yağlayıp unluyoruz ve kek hamurunu döküyoruz.

Önceden ısıttığımız 160 dereceli fırına atarak 40 dakika pişiriyoruz.

Kremayı yapmak için sütün 1/2 su bardağı kadarını, un, yumurta ve şekeri karıştırıyoruz.

Sütü ısıtıp sıcak halde bu karışıma katıyoruz ve çırparak ateşte pişiriyoruz. Koyulaşıp, kabarcıklar çıkınca altını kapatıp soğutuyoruz.

Soğuğa yakın hale geldiğinde kremaya tereyağı ve ezdiğimiz muzu katarak iyice çırpıyoruz.

Kek soğuduktan sonra üzerine ve yanlarına bu kremadan bolca sürüyoruz.

Üzerine kıyılmış fındık veya ceviz serperek dilimliyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: