14 Nisan 2010 Çarşamba

YİNG YANG KURABİYE


Küçük oğlum ying yang sembolünü çok seviyor. Ben mutfakta kelebek kurabiye yapıyordum. "Ying yang da yapsana, anne" dedi. O anda elimdeki hamuru ikiye ayırıp bir parçasıyla ying yang diğeriyle kelebek kurabiye yaptım. Benzedi mi bilmem ama küçük oğlum pişmesini ve soğumasını sabırsızlıkla bekledi.

Malzemeler:

1 adet yumurta
100 gr. + 1 ceviz büyüklüğünde tereyağı (yumuşamış)
2 su bardağı un
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao

Yapılışı:

Kakao hariç tüm malzemeyi iyice yoğurarak bir hamur oluşturuyoruz.
Üzerine temiz bir bez kapatarak buzdolabında 45 dakika dinlendiriyoruz.
Hamuru ikiye bölüyoruz. Bir parçasını kakao ve bir ceviz büyüklüğünde tereyağı ile yoğuruyoruz (Çünkü kakao hamuru kurutup, kırılgan hale getirir).

Ying Yang Yapımı:


Beyaz hamurdan 20 cm uzunluğunda bir şerit yapıp, kalan hamuru bir naylon üzerinde dikdörtgen şeklinde açıyoruz.
Kahverengi hamurdan da 20 cm uzunluğunda bir şerit yapıp kalanını dikdörtgen şeklinde açıyoruz.
Kahverengi hamurun uzun kenarına beyaz şeridi koyarak sıkıca rulo yapıyoruz. Bitiş kısmını 7-8 cm kadar sarmıyoruz.
Beyaz hamurun geniş kısmına da kahverengi şeridi koyarak sıkı bir rulo yapıyoruz. Bitiş kısmını 7-8 cm kadar sarmıyoruz.
İki ruloyu uzunlamasına yan yana getirip açıkta kalan uçlardan kahverengi ile beyaz ruloyu, beyaz uçla da kahverengi ruloyu sarıyoruz.
Tekrar buzdolabına koyarak 20 dakika bekletiyoruz.


Çıkardıktan sonra 1 cm kalınlığında dilimler keserek yağlanmış tepsiye diziyoruz.
170 derecede 35 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: