1 Nisan 2010 Perşembe

FIRINDA SÜRPRİZ KÖFTE


Fastfood'la mücadele etmek zor ama kararlıyım. Çocuklarımı olabildiğince uzak tutacağım. Akşam büyük oğlum hamburger diye mırıldanmaya başlayınca bu köfteleri yaptım. Bildiğin köfte değil bak deyince merakla yediler ve bir tepsi köfte gözümün önünde buharlaştı.

Malzemeler:

1/2 kg. orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
100 gr. kaşar peyniri
40 gr. tereyağı

Yapılışı:

Kıyma orta yağlı olursa fırında daha iyi sonuç alınıyor (Benim kullandığım kıyma yağsız olduğu için yoğurma sırasında ceviz büyüklüğünde tereyağını da kattım).

Kaşarı, fındıktan çok az büyük küpler şeklinde kesiyoruz.

Kıymayı, karabiber, tuz, kimyon, rendelenmiş soğan ve yumurtayı çok iyi yoğurarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içli köfte yapar gibi içini oyup bir kaşar parçası koyarak kapatıyoruz.

Elimizle yuvarlayarak tere yağla yağladığımız tepsiye diziyoruz.

Her köftenin üzerine yarım fındık kadar tereyağı parçası koyuyoruz.

Fırında 220 derecede 40 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: