7 Nisan 2010 Çarşamba

ETLİ KARIŞIK DOLMA


Dolmanın her çeşidi güzel olur. Dolmayı kim icat ettiyse önünde saygıyla eğilmek istiyorum. Sebze ile eti mükemmel bir şekilde kaynaştıran son derece sağlıklı bir yemek.

Malzemeler:

300 gr kıyma
1 tane kabak
1 tane patlıcan
6 tane dolmalık biber
2 çorba kaşığı pirinç
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
İki çorba kaşığı zeytinyağı
Pişirecek kadar su

Yapılışı:

Soğanı yemeklik doğrayarak, salça,baharatlar,tuz, kıyma, bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı su ve pirinci karıştırarak iç malzemesini hazırlıyoruz.

Patlıcanları alaca soyup, kabakları kazıyıp içlerini oyuyoruz. Biberlerin tepesini kesip çekirdeklerini temizliyoruz.

Patlıcan, biber ve kabakları iç malzemesiyle dolduruyoruz.

Bir tane domatesi doğrayıp üstlerine kapak gibi yerleştiriyoruz.

Dolmaları tencereye yerleştirip, üzerine çıkacak kadar su ve iki çorba kaşığı kadar zeytinyağı koyarak ağır ateşte pişiriyoruz (Kıyma yağlıysa hiç yağ eklemiyoruz).

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: