3 Nisan 2010 Cumartesi

TEL ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI


Yayla çorbasına pirinç koyarız, bu çorbaya ise tel şehriye. Ama tadı çok farklıdır, başka bir çorbadır artık. Bu çorbayı rahmetli Zühre Teyze'den öğrendim, nur içinde yatsın.

Malzemeler:

10 bardak su
1 çay bardağı tel şehriye
500 gr. yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı:

Su kaynayınca içine tel şehriyeyi atıyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz.


Yoğurdu ve yumurtayı çırparak kaynayan suyla alıştıra alıştıra tencereye ekliyoruz.

Tuzunu koyup, karıştırarak kaynatıyoruz. Bir iki taşım kaynayınca ateşten alıyoruz.

Üstüne nane koyarak karıştırmadan kapağını kapatıyoruz.

10 dakika beklettikten sonra karıştırıp, servis yapabiliriz.

Servis yaparken tereyağında toz kırmızı biber yakarak çorbanın üzerine gezdiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: