14 Nisan 2010 Çarşamba

KELEBEK KURABİYE



Aslında kelebek kurabiye için girdiğim mutfaktan ying yang kurabiyelerle çıkmıştım. Yine de aynı hamuru ikiye bölerek  az da olsa kelebek kurabiye de yaptım. Malzemesi ve hamurun yapımı aynı. Burada tekrar yazıyorum.


Malzemeler:
1 adet yumurta
100 gr. + 1 ceviz büyüklüğünde tereyağı (yumuşamış)
2 su bardağı un
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao

Hamurun yapılışı:

Kakao hariç tüm malzemeyi iyice yoğurarak bir hamur oluşturuyoruz.

Üzerine temiz bir bez kapatarak buzdolabında 25-30 dakika dinlendiriyoruz.
Hamuru ikiye bölüyoruz. Bir parçasını kakao ve bir ceviz büyüklüğünde tereyağı ile yoğuruyoruz (Çünkü kakao hamuru kurutup, kırılgan hale getirir).

Kelebek kurabiyenin yapılışı:

Kakaolu ve kakaosuz hamurlarımızı aynı boyutlarda olmasına çalışarak ayrı ayrı dikdörtgen şeklinde açıyoruz (1 cm incelik).
Hamurları üst üste koyup rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz.
Ruloyu çıkarıp ortadan tam ikiye bölüyoruz.
İki parçayı yan yana getirip hafifçe sıkarak yapıştırıyoruz. Antenleri oluşturmak için rulonun bitiş kısımlarımı 2 cm kadar açık bırakıyoruz.
Ruloyu buzdolabında 20 dakika tutuyoruz (Bizim sabırsızlar yüzünden kelebekleri yeterince bekletemediğim için renkleri çok net olmadı, keserken karıştı).

1'er cm kalınlığında dilimlediğimiz hamurların anten kısımlarını düzelterek şekillendiriyoruz.
Her parçayı iki yandan elimizle sıkarak kelebeğin kanatlarındaki girintili kısmı oluşturuyoruz.


Yağlanmış fırın tepsisine koyarak 170 derecede 35 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Chislev dedi ki...

ha ha çok hoşlar. hakikaten tam çocukların seveceği gibi. sanayi de her şekle girebilen kurabiyeler evde de girebiliyor. güzel buluş elinize sağlık