5 Nisan 2010 Pazartesi

GELİNCİK OTU BÖREĞİ



Sürekli otları alıp yemekler yapıyorum diye garibinize gidiyordur belki. Ama mevsimi o kadar kısa ve bir sene sonra bulup bulamayacağımdan öyle endişeliyim ki, gördüğümde alıyorum. Bu böreği evdekiler de seviyor.


Malzemeler:

2 adet yufka
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet gelincik
1 avuç ıspanak
1 adet taze soğan
1 küçük kuru soğan
1/2 adet kırmızı biber
1/4 demet dereotu
150 gr. beyaz peynir
1 çay kaşığı çörek otu

Yapılışı:

Sosu hazırlamak için yumurtaları, süt ve yağı iyice çırpıyoruz.

İç malzemesi için; yemeklik doğradığımız soğanı ve taze soğanı zeytinyağında pembeleştirip ince doğradığımız gelincik otunu ekleyip biraz kavuruyoruz. Ispanağı sıcak suya sokup çıkarıyoruz. Dere otu ve kırmızı biberi de ince doğruyoruz. Bunların hepsini ufaladığımız beyaz peynirle karıştırıyoruz.


Yağlanmış tepsiye yaydığımız yufkanın üzerine hazırladığımız sosu sürüyoruz.

Diğer yufkanın yarısını koyup, iç malzemesini seriyoruz.

Kalan yarım yufkayı da koyarak  ve üzerine yine bolca sos sürerek alttaki yufkanın uçlarını üstte kapatıyoruz.

Çörek otu serperek sosun kalanını böreğin üstüne döküp böreğin ortasını bıçakla uzunlamasına yarıyoruz.

200  derecede 40 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: